Fidge House

 

Emilis Prelgauskas - design elements Built at the 'Beyond' subdivision at Heyborough on the South Coast, a 2 storey southern pavilion faces the street and northern single storey pavilion faces the rear parkland, with western linking garage, services and kitchen area. In the southern pavilion visitor facilities at ground floor and private spaces above, the stairwell forming the streetfront projecting bay and roof line.
The northern pavilion living area is open to the kitchen area and envelops the inner courtyard between pavilions.
Both pavilions have north facing roofs suiting solar hot water and power installations.
At the streetfront, the west side placed garage allows garage doors to face east rather than the street, and shields both these and the house front door beyond from adverse wind and rain.